Bu Sayfayı Paylaş

DONUK ÜRÜNLER

Önceki sayfa

Kolyoz Fileto

Ürün Tipi / Fileto

Latince İsmi / Scomber Japonicus

Menşei / Norveç

Üretim Tipi / Avcılık

GENEL BİLGİ

Pasifik okyanusunun tertemiz sularında her mevsim bulunabilen ve Uskumrugiller’den bir balık olan kolyoz, uskumrunun yoğun kokusunu tercih etmeyenler için alternatif bir üründür. Avcılığından hemen sonra fileto halinde işlenen kolyoz dondurulur ve taptaze olarak saklanır. Yağ oranı uskumruya göre düşük, protein oranı yüksek bir balıktır. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor deposu olmasının yanında Vit A, C ve B açısından zengindir.

Pişirme önerileri: Yağlı bir balık olması sebebi ile ızgarada veya fırında pişirilmesi

Ürün Grubu Pelajik
Boy-Paket İçeriği 80-130 Gr.
Brüt Ağırlık : 10+ Kg.
Net Ağırlık : 8 Kg.
Glaze Oranı : 20%
Dondurma Yöntemi : IQF
Paketleme : 1 kg x 10 = 10 kg
Raf Ömrü : 24 Ay (ÜT’den itibaren)
Saklama Koşulları : -18 ºC

KARAKTERİSTİKLER

Görünüş Doğal Renk, Parlak Deri, Doğal Mukoza, Yarasız
Gözler
Solungaçlar
Tat Acı Değil
Elastikiyet Sıkı, Kuru Değil
Koku Doğal Koku
Yumurta Yem Durumu
Kimyasal AB Standartları