GENEL BİLGİ
Pasifik
okyanusunun tertemiz sularında her mevsim bulunabilen ve Uskumrugiller’den bir
balık olan kolyoz, uskumrunun yoğun
kokusunu tercih etmeyenler için alternatif bir üründür. Avcılığından hemen
sonra fileto halinde işlenen kolyoz dondurulur
ve taptaze olarak saklanır. Yağ oranı uskumruya göre düşük, protein oranı
yüksek bir balıktır. Kalsiyum, magnezyum
ve fosfor deposu olmasının yanında Vit A, C ve B açısından zengindir.
Pişirme
önerileri: Yağlı bir balık olması sebebi ile ızgarada veya fırında pişirilmesi
Ürün Grubu |
Pelajik |
Boy-Paket İçeriği |
80-130 Gr. |
|
|
|
|
|
|
Brüt Ağırlık |
: 10+ Kg. |
Net Ağırlık |
: 8 Kg. |
Glaze Oranı |
: 20% |
Dondurma Yöntemi |
: IQF |
Paketleme |
: 1 kg x 10 = 10 kg |
Raf Ömrü |
: 24 Ay (ÜT’den itibaren) |
Saklama Koşulları |
: -18 ºC |