Sagun
Şirketler Topluluğunun deniz ürünleri ithalatına yoğunlaşmış şirketi olan Merlion Deniz Ürünleri alanında
Türkiye’nin Lider Şirketidir. Dünya genelinden titizlikle araştırarak, seçerek
ve gerekli analiz ve kontrolleri yaparak ithal ettiği en kaliteli ve sağlıklı
balık ve deniz ürünlerini Türkiye pazarına sunmakta ve Halkımızın sağlıklı ve
doğal deniz ürünleri ile beslenmelerine katkı sağlamaktadır.
Merlion Deniz Ürünleri
geniş
bir küresel tedarik zincirine sahiptir ve bu zincir her geçen gün genişleyerek
devam etmektedir. Küresel çapta deniz ürünlerinin önemli ihracatçı ülkeleri
olarak bilinen Norveç, İzlanda, Şili, Peru, Çin, Hindistan, Endonezya, Tayland,
Senegal, Vietnam gibi ülkelerdeki en saygın üretici ve ihracatçılardan direk
ithalatlar gerçekleştirilmektedir.
Merlion Deniz
Ürünlerinin ürün
portföyü oldukça geniştir. Taze Somon, Dondurulmuş Bütün Uskumru, Saithe (kömür
balığı) Fileto, Ringa Flap ve Fileto, Panga ve Basa Fileto, Alaska Mezgit
Fileto, Kılıç Balığı, Tüp ve Halka Kalamar, Bütün Kalamar, Et (PND) Karides,
HOSO BT ve HOSO Beyaz Karides ithal edilen ürünlerin yalnızca bazılarıdır.
Somon balığının Türkiye’de tanıtılmasına ve
benimsenmesine yönelik çalışmalarını başarıyla sürdüren şirketimiz küçük
miktarlarla başladığı ithalat serüvenini önemli miktarlara ulaştırarak devam
ettirmektedir. Merlion Deniz Ürünleri
ithalatlarını soğutmalı Tırlar ile gerçekleştirmektedir. Somon Balığı Omega-3
yağ asitleri açısından zengindir, kötü kolesterol seviyesini düşürmekte ve kalp
hastalıkları riskini azaltmaktadır.
İthal
balıklar arasında Türkiye’de en çok benimsenen, tanınan ve bilinen balıklar
Norveç Uskumrusu ve İzlanda Mezgit’idir. Bu ürünler ekmek arası balık
tüketirken yoğunlukla karşımıza çıkmaktadır.
Sağlıklı beslenmenin doğal kaynaklarından birisi
olan deniz ürünlerinin Türkiye’de tüketiminin yaygınlaşmasına ve arttırılmasına
yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren şirketimiz dünya genelinde Türk
damak tadına uygun Kaliteli ve Sağlıklı deniz ürünlerini bulma arayışını
sürdürmektedir. Bu nedenle yakın gelecekte Türk mutfağına yepyeni deniz ürünlerin
eklenmesi kuvvetli bir olasılıktır.